Гірчиця чорна — олійна культура. Гірчицю вирощують на невеликих площах в Україні, Нідерландах, Франції, Великобританії, Німеччині. Олію застосовують у харчовій та фармацевтичній промисловості. Гірчичний порошок використовують для виготовлення столової гірчиці. Чорна гірчиця має насиченіший смак.
Гірчиця належить до найбільш відновлювальних прянощів. Вона прекрасно сприяє травленню, допомагає засвоювати жирну їжу, дуже швидко переробляється й далі в кишківнику остаточно перетравлюється. У літніх людей гірчиця, стимулюючи травлення, істотно покращує обмін речовин і оздоровлює.
У харчовій промисловості, гірчицю застосовують для приготування різноманітних ароматичних сумішей, прянощів, їдальні гірчиці, якій саме насіння гірчиці чорної надають специфічного смаку й аромату.
Популярність гірчиці в народній медицині дуже велика. На першому місці стоять гірчичники — від ревматизму, ішіасу та подагри. Гірчичний спирт використовують для втирання у разі м'язових болів, розтягнень зв'язок, вивихів і, природно, у разі ревматизму. Також дуже популярні гірчичні компреси під час катарах бронхів.
Властивості
- сприяє травленню;
- лікує бронхіальну систему;
- має сильним бактерицидним дією.
Характеристики
- Білки 22,94 г на 100 г продукту
- Жири 28.76 г на 100 г продукту
- Вуглеводи 20.24 г на 100 г продукту
- Калорийность 469 Ккал на 100 г продукту
- Застосування проростки, олія
- Тип паковання паперовий крафт-пакет або мішок
- Термін зберігання (рекомендований) 6 місяців
- Вирощене (вироблено) екогосподарство
- Країна виробник Україна
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Україна |
Упаковка | |
Вага | 10 кг |
Користувальницькі характеристики | |
Культура | Гірчиця чорна |
- Ціна: 39 ₴/кг